Kalın lama, aslında çok da yabancı olmadığımız bir malzemedir. Demir ve çelik sektörünün en çok üretilen malzeme alternatiflerinden biri olduğunu dahi söyleyebiliriz. Öyle geniş bir kullanım alanına sahip ki, neredeyse kalın lama demir ile karşılaşmayacağımız bir sanayi alanı yok, ihtiyaç duyulmayan bir sektör yok.

Öylesine işlevsel bir malzemeden söz ediyoruz.Peki, detaylara bakacak olursak kalın lama nedir? Düz bir şekle sahip olan ve silme demir gibi isimler ile de akla gelen, standart ölçülerin üzerinde bir kalınlığa sahiptir. Bu sebeple de kalın olarak isimlendirilmiştir. Özellikleri ise standart ölçü ve kalınlıktaki lamaya göre çok daha sağlam, çok daha dayanıklı bir malzeme olmasıdır.

Buna bağlı olarak ağır baskı altında olacağı alanlarda kullanılır ve güven vererek, uzun ömürlü bir kullanım sunar. Dolayısıyla da kalın lama adı verilen bu demir ve çelik malzemesi, çeşitli alanlarda karşımıza çıkabilir. Kullanım alanları konusu oldukça önemli… Çünkü bazı spesifik ürünlerden farklı olarak , neredeyse insan yaratıcılığı ile sınırlı bir kullanım alanı kapsamına sahiptir. Yani çeşitli alanlarda, özellikle de yüksek baskı uygulanan noktalarda kullanılmakta, buna bağlı olarak da pek çok alanda bir ihtiyaç haline gelmektedir. Şimdi bakalım kullanım alanlarına…

Kalın Lama Kullanım Alanları

Kalın lama, bahsettiğimiz gibi çok sayıda kullanım alanına sahiptir. Bu sebeple de en azından bazı önemli olanlarından bahsetmek yerinde olur. Bu aynı zamanda ilham verici olacaktır. İlk olarak çelik konstrüksiyon yapılar ile çelik çatı sistemleri akla gelir. Bununla birlikte kalın yapısı ile yüksek mukavemet kazanan , iş makinelerinin üretimi, çeşitli makine ve makine parçalarının yapımı, tarım araçlarının üretimi ve de otomotiv sektöründe kullanılmaktadır. Otomotiv sektöründe yedek parça üretiminde de sıkça karşılaşılabilir. Kullanım alanları genel bir çerçeveden bakıldığında bu şekilde listelenebilir ama çok daha fazlası olduğu da unutulmamalıdır.